Spaghetti metaubergine

Spaghetti metaubergine

Spaghetti metaubergine

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 aubergine
500 gr tomaten
2 gesnipperde uien
400 gr spaghetti
2 eetlepels basilicum
1 geperst teentje knoflook
50 gr ricotta
3 eetlepels pecorino kaas
zout, zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Schil de aubergine, snijd hem in blokjes bestrooi die met zout en laat in een
zeef uitlekken. Knijp het vocht eruit.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, bak de blokjes aubergine gaar en
laat de aubergine op keukenpapier uitlekken.
Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en fruit die even mee.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg die aan de uien
toe.
Stoof het geheel 20 minuten in een gesloten pan en breng op smaak met zout en
peper.
Breng 4 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook en kook de spaghetti
beetgaar.
Giet de pasta af , roer de saus erdoor en voeg de ricotta en de pecorino
toe.
Strooi de basilicum erover en serveer direct.
Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus